Over ons

Restaurant De Savoye

Een waar festival van zeeproducten op goede Franse keukenwijze. Zo staat de kaart van dit heerlijke restaurant bol van zowel klassieke als verrassende creaties. Menu’s op de stroom van de getijden en een moderne inrichting met maritieme accenten, waaronder afbeeldingen van vissen. Kabeljauw, tarbot en paling zijn specialiteiten van het huis. Het interieur met ‘arcoustique’ heeft de drukte van weleer naar de achtergrond verbannen.

“Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden”

Gastronomie is een leerproces waarin je blijft bijleren. Wanneer je beroep een passie is, blijf je steeds op zoek naar nieuwigheden, naar nieuwe smaken en naar originele presentaties. De kracht van ‘Eenvoud’. Eenvoud is onuitputtelijk. Ons basisprincipe: Hygiëne, Product en Eenvoud.

In de keuken staat Ignace De Savoye, Narin (Bhutan) en Sanjeev (India).
In de bediening staat vrouw Sarah als zaalverantwoordelijke. Luc als medewerker.

de-savoye-knokke

Lekker eten is altijd een beetje genieten. Genieten van de smaak, de geur, de rust en de omgeving. Ignace ging hiervoor te rade bij de Franse kunstenaar Daniel Monic. Hij kleedde het restaurant aan met arcoustique. Een combinatie van kunst en geluidsdemping. De visvangst kreeg een bijzondere plaats in de zaal. De zeevruchten op de muren openen het verlangen van de gasten voor de creaties uit de keuken. Het is wachten tot de vissersboot de haven bereikt. De menukaart bevat een uitgebreid assortiment vlees- en visgerechten. Schaal- en schelpdieren zijn de specialiteit van De Savoye.

Reeds 27 jaar lang brengt hij de smakelijke gerechten voor gastronomen met een relationele eigenschap, waardoor hij dicht bij de klanten staat, hij komt ze dan ook vaak aan de tafel groeten. In uw bord belandt de visvangst van de dag die met zorg en creativiteit werd bereid. De wijnkaart laat u genieten van lekkere klassiekers en voor een redelijk bedrag kunt u ook kiezen om de wereldwijnen te ontdekken.

nautilius

“Nautilus” Daniel Monic bij De Savoye.

Op het plafond overheerst de Nautilus. Deze logaritmische spiraal werd ontdekt door ”Descartes”, licht kunstenaar Daniel Monic toe. Hij is het symbool van onvergankelijkheid, de perfectie en de evolutie. Hij is alomtegenwoordig in de natuur. Eén van de vele voorbeelden in de natuur is het slakkenhuis. Als meesterwerk van natuurlijk design evolueert het huis van de Nautilus op een ritme van de groei van zijn organisme. Zijn binnenwanden drukken een groeidynamiek uit, de metafoor voor de fasen van ons eigen leven. De spiraal, het symbool voor de beweging van het leven en de voortdurende evolutie staat voor de zelfverwezenlijking. Het plafondschilderij drukt volgens de kunstenaar de ervaring van Ignace De Savoye uit voor zijn vak. Het schild van de Nautilus staat borg voor kennis en talent. Daarenboven straalt hij creativiteit en de genoegens uit die de gasten aan tafel mogen beleven.

Daniel Monic Art-Acoustic-Creation

 

De Savoye - Knokke-Heist